Om oss

Gröna Bladet historiskt

 

Från dag ett har målet varit att erbjuda våra kunder det bästa av två världar

 

1995 grundade Yousif Ibrahim företaget J.M.R. FOOD AB. Han hade bott i Sverige i åtta år och under den tiden haft förmånen att ta del av den Svenska matkulturen. Samtidigt som det var spännande att få prova på traditionella Svenska smaker upplevde han en saknad efter smaker från Mellanöstern. Han fick en idé om att i den Svenska marknaden introducera typiska kryddblandingar från Mellanöstern. Tanken var att bygga en brygga mellan olika matkulturer och göra goda smaker tillgängliga för alla. Det var början på vad som än idag genomsyrar Gröna Bladet. I takt med att företaget växt har vårt kryddsortiment också influerats av matkulturer från andra delar i världen.

 

I januari 2007 flyttade vi in i nya ändamålsenliga lokaler i Arlandastad, norr om Stockholm och under sommaren 2007 ändrade vi också namnet till Gröna Bladet AB så att kunderna lättare kan identifiera företaget med våra produkter. Under samma period introducerade vi en ny serie av KRAV-märkta och ekologiska kryddor i vårt sortiment. Idag kan vi stolt säga att vi har ett av Sveriges bredaste kryddsortiment både vad gäller ekologiska och vanliga kryddor och vi jobbar hela tiden med att hitta nya goda och genuina smaker till våra kunder.

 

 

Om oss

 

Vi vill krydda ditt liv med spänning

 

Vi är ett familjeföretag med stor kunskap om kryddor. I tjugo år har vi importerat torkade kryddor och örter från hela världen. På företaget gör vi också egna kryddblandningar, inspirationen kommer direkt från vårt eget kök med recept som använts i vår familj i flera generationer. Då vi har rötter från Mellanöstern är vi specialister på orientaliska smaker men våra kryddblandningar har även tagit intryck av den Svenska mattraditionen och matkulturen i andra delar av världen.

 

Vi riktar oss till dig som älskar att laga mat med mycket smak. Vår ambition är att kunna erbjuda dig genuina smaker vad du än väljer att laga. Idag har vi ett av Sveriges bredaste kryddsortiment. Sedan några år tillbaka har vi också ett ekologiskt utbud av kryddor med ett stort urval av krav-märkta kryddor. Förutom kryddor, förser vi även marknaden med Basmatiris och Jasminris samt konserver från bl.a. vårt eget varumärke, Gröna Bladet. Vår kundkrets består av grossister, restauranger, storkök, bagerier och butiker.

 

Ta del av våra smaker redan idag för att krydda din matlagning med spänning.

Våra certifikat

Vi på Gröna Bladet har under en längre period strävat efter att vara först i ledet när det gäller utveckling av både smak och kvalitet. Därför är vi naturligtvis BRC-certifierade, vilket innebär att företaget har genomgått en rad omfattande inspektioner rörande spårbarhet, hygien, handhavande av produkter och anläggning.

 

Våra varor är miljövänligt paketerade och varje artikel har ett certifikat som intygar råvarans höga kvalitet och innehåll. Vi ställer också samma stränga krav på samtliga av våra samarbetspartners, såsom råvaruleverantörer och transportföretag, att de skall vara BRC eller ISO9001 certifierade.

 

Gröna Bladet är både BRC-, KRAV- och EU-Ekologiskt certifierade

 

 

 

 

Se vårt BRC-certifikat. För att kunna öppna den precis som andra .pdf filer måste du ha Adobe Reader installerad på datorn.

 

En intressant utveckling de senaste åren är att biodynamiskt och ekologiskt odlade varor tar allt större plats i matbutikernas hyllor. På Gröna Bladet har vi sedan 2007 varit KRAV- och EU-ekologiskt certifierade och vi jobbar ständigt med att utöka vårt sortiment av KRAV-märkta och ekologiska varor.

Se vårt KRAV/EU-ekologiska certifikat. För att kunna öppna den precis som andra .pdf filer måste du ha Adobe Reader installerad på datorn.

 

  • Gröna Bladet AB © 2015, Östra bangatan 26, 195 60 Arlandastad, 08-754 60 33, info@gronabladet.se