Servera den färdiga soppan med bröd och färsk koriander.
200 g färsk spenat
1 stor lök
3 klyftor vitlök
2 tsk rapsolja
2 tsk Gröna Bladets Senapsfrö, brun
2 tsk Gröna Bladets Spiskummin, malen
1 tsk Gröna Bladets Ingefära, malen
2 tsk Gröna Bladets Gurkmeja
1 msk Gröna Bladets Curry Madras
Salt
4 dl röda linser
12 dl vatten
1. Skölj och hacka spenaten. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs senapsfröna i någon minut tills de poppar. När du hör senapsfröna poppa tillsätt löken och vitlöken och fräs i ytterligare några minuter. Krydda blandningen med resterande kryddor och salta efter smak. Tillsätt spenaten och rör ihop.
3. Slutligen tillsätt linser och kokt vatten och låt koka under lock i 25-30 min. Om det behövs mot slutet, tillsätt mer kokt vatten.
Tips! För extra hetta tillsätt hackad färsk röd chili i soppan.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.