Recept

Curry Madras linssoppa med spenat

Kategorier:

Servera den färdiga soppan med bröd och färsk koriander.

Ingredienser

200 g färsk spenat

1 stor lök

3 klyftor vitlök

2 tsk rapsolja

2 tsk Gröna Bladets Senapsfrö, brun

2 tsk Gröna Bladets Spiskummin, malen

1 tsk Gröna Bladets Ingefära, malen

2 tsk Gröna Bladets Gurkmeja

1 msk Gröna Bladets Curry Madras

Salt

4 dl röda linser

12 dl vatten

Gör så här

1. Skölj och hacka spenaten. Skala och hacka löken och vitlöken.

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs senapsfröna i någon minut tills de poppar. När du hör senapsfröna poppa tillsätt löken och vitlöken och fräs i ytterligare några minuter. Krydda blandningen med resterande kryddor och salta efter smak. Tillsätt spenaten och rör ihop.

3. Slutligen tillsätt linser och kokt vatten och låt koka under lock i 25-30 min. Om det behövs mot slutet, tillsätt mer kokt vatten.

Tips! För extra hetta tillsätt hackad färsk röd chili i soppan.

Vårt kryddiga
sortiment växer.

Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.

Läs mer