Servera grytan med basmatiris eller chapatibröd och garnera med koriandern.
5 cm färsk ingefära
4 klyftor vitlök
4 stora gula lökar
500 g kycklingfilé
250 g färsk paprika i olika färger
3 msk matolja
3 st torkade Gröna Bladets Chili, hel
2 msk Gröna Bladets Curry Vindaloo
Salt
4 dl kokosmjölk
Färsk koriander för garnyr
1. Skala och finhacka ingefäran, vitlöken och löken. Skär kycklingfilén i tärningar och paprikan i större bitar.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chilin i någon minut. Tillsätt ingefäran, vitlöken och löken och fräs under omrörning i 5 minuter. Krydda med Curry Vindaloo och smaka av med salt.
3. Tillsätt kycklingfilén och stek i 5 minuter. Häll på kokosmjölken och låt allt koka under lock i ca 25 minuter. Tillsätt paprikan och låt puttra i 2 minuter.
Servera grytan med basmatiris eller chapatibröd och garnera med koriandern.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.