Recept

Curry Vindaloo kycklingryta

Kategorier:

Servera grytan med basmatiris eller chapatibröd och garnera med koriandern.

Ingredienser

5 cm färsk ingefära

4 klyftor vitlök

4 stora gula lökar

500 g kycklingfilé

250 g färsk paprika i olika färger

3 msk matolja

3 st torkade Gröna Bladets Chili, hel

2 msk Gröna Bladets Curry Vindaloo

Salt

4 dl kokosmjölk

Färsk koriander för garnyr​​

Gör så här

1. Skala och finhacka ingefäran, vitlöken och löken. Skär kycklingfilén i tärningar och paprikan i större bitar.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chilin i någon minut. Tillsätt ingefäran, vitlöken och löken och fräs under omrörning i 5 minuter. Krydda med Curry Vindaloo och smaka av med salt.

3. Tillsätt kycklingfilén och stek i 5 minuter. Häll på  kokosmjölken och låt allt koka under lock i ca 25 minuter. Tillsätt paprikan och låt puttra i 2 minuter.

Servera grytan med basmatiris eller chapatibröd och garnera med koriandern.

Vårt kryddiga
sortiment växer.

Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.

Läs mer