Inget slår en god hummus! Med detta recept får du en len och krämig hummus som smakar himmelskt.
500 g kokta kikärtor
1 dl vatten
4 matskedar tahini sesampasta
2,5 matskedar citronsaft
Salt
Olivolja
Gröna Bladets milda eller starka paprikapulver
Tips! Byt ut vattnet i receptet mot kikärtsspad för extra god smak.
1. Börja med att mixa kikärtorna och vattnet ordentligt i en matberedare eller med en stavmixer.
2. Tillsätt tahini, citronsaft och salta efter smak.
3. Fortsätt att blanda tills du får en fin och slät röra. Om du vill ha hummusen mer lös kan du tillsätta mer vatten. Smaka av och justera saltet om det behövs.
4. Placera hummusen på ett serveringsfat eller i en skål. Toppa med en generös skvätt olivolja och valfri krydda. På bilden har vi kryddat vår hummus med Gröna Bladets paprikapulver, men vår chilipulver eller spiskummin är också gott att smaksätta med.
Din hemlagade hummus är nu redo att serveras som en läcker dipp, pålägg eller tillbehör till dina favoriträtter!
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.