Recept

Kardemummakaka

Kategorier:

En perfekt svensk sommar kräver en klassisk kardemummakaka som dessutom är busenkel att baka.

Ingredienser

100 g smör

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

1 ägg

2–3 tsk Gröna Bladets Kardemummakärnor, stötta

2 ½ dl mjölk

Garnering

ca 2 msk florsocker

Gör så här

1. Värm ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda därefter det smälta smöret med strösockret i en bunke.

3. Rör ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ihop det med övriga ingredienserna.

4. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll sedan smeten i formen.

5. Grädda kardemummakakan i den nedre delen av ugnen i ca. 45 min.

6. Låt kakan svalna i formen sedan ta ut den och strö över ett jämnt lager med florsocker.

Tips! Man kan även garnera med 2 msk pärlsocker istället för florsocker.

Vårt kryddiga
sortiment växer.

Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.

Läs mer