Recept

Kycklingspett med Tikka Masala sås

Kategorier:

Ingredienser


Till kycklingspetten

1 kg kycklingfilé

½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste

4 stora paprikor av valfri sort

salt

Till tikka masala såsen

3 matskedar matolja

5 cm färsk ingefära

4 klyftor vitlök

4 gula lökar

½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste

2 dl kokosmjölk

salt

Gör så här


För kycklingspetten

1. Sätt ugnen på 250°C

2. Skär kycklingfilén i 2,5 cm stora tärningar.

3. Salta kycklingtärningarna efter smak och marinera de med hälften av Tikka Masala Kryddpasten.

4. Skär paprikan i 2,5 cm stora tärningar.

5. Trä paprika och kycklingtärningarna på blötlagda träspett.

6. Lägg spetten på ett ugnsgaller med plåt under och grilla högst upp i ugnen i 10-15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Efter halva tillagningstiden, vänd på spetten så att båda sidorna får fin färg.

För Tikka Masala såsen

1. Finhacka vitlöken och ingefäran och fräs i matolja i en stekpanna.

2. Finhacka löken, lägg i stekpannan och fräs tills löken har fått en gyllenbrun färg.

3. Lägg till andra hälften av Tikka Masala Kryddpasten i stekpannan och blanda med de övriga ingredienserna. Låt fräsa i någon minut.

4. Häll kokosmjölken i en gryta och blanda med de övriga ingredienserna, salta efter smak och låt blandningen sjuda i 10 min på låg värme med locket på.

Servera kycklingspetten och Tikka Masala såsen med basmatiris, färsk koriander och lime.

Vårt kryddiga
sortiment växer.

Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.

Läs mer