Till kycklingspetten
1 kg kycklingfilé
½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste
4 stora paprikor av valfri sort
salt
Till tikka masala såsen
3 matskedar matolja
5 cm färsk ingefära
4 klyftor vitlök
4 gula lökar
½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste
2 dl kokosmjölk
salt
För kycklingspetten
1. Sätt ugnen på 250°C
2. Skär kycklingfilén i 2,5 cm stora tärningar.
3. Salta kycklingtärningarna efter smak och marinera de med hälften av Tikka Masala Kryddpasten.
4. Skär paprikan i 2,5 cm stora tärningar.
5. Trä paprika och kycklingtärningarna på blötlagda träspett.
6. Lägg spetten på ett ugnsgaller med plåt under och grilla högst upp i ugnen i 10-15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Efter halva tillagningstiden, vänd på spetten så att båda sidorna får fin färg.
För Tikka Masala såsen
1. Finhacka vitlöken och ingefäran och fräs i matolja i en stekpanna.
2. Finhacka löken, lägg i stekpannan och fräs tills löken har fått en gyllenbrun färg.
3. Lägg till andra hälften av Tikka Masala Kryddpasten i stekpannan och blanda med de övriga ingredienserna. Låt fräsa i någon minut.
4. Häll kokosmjölken i en gryta och blanda med de övriga ingredienserna, salta efter smak och låt blandningen sjuda i 10 min på låg värme med locket på.
Servera kycklingspetten och Tikka Masala såsen med basmatiris, färsk koriander och lime.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.