Recept

Ljummen bulgursallad med ugnsrostade grönsaker och kikärtor

Fräsch, nyttig och mättande sallad som är enkel att göra.

Ingredienser

2 zucchini

1 aubergine

1 röd paprika

1 rödlök

125 g cocktailtomater

Salt

½ tsk Gröna Bladets Svartpeppar

½ tsk Gröna Bladets Pul biber

2 klyftor vitlök

3 tsk olivolja

2,5 dl bulgur

3 msk Gröna Bladets Allkrydda

380 g kokta kikärtor

1 lime

½ kruka Basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva zucchini, aubergine, paprika och rödlök tunt. Blanda med cocktailtomater, pressad vitlök, olivolja, salt, svartpeppar och pul biber.

3. Tillaga alla grönsaker i ugn i ungefär 40 minuter eller tills grönsakerna blivit mjuka och fått fin färg. Ta ut grönsakerna och låt svalna.

4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning men byt ut saltet i anvisningarna mot 3 msk allkrydda.

5. Blanda den färdiga bulguren med kikärtor och ugnsrostade grönsaker. Pressa över lime.

6. Grovhacka basilika och blanda ner i salladen. Servera direkt.

Vårt kryddiga
sortiment växer.

Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.

Läs mer