Fräsch, nyttig och mättande sallad som är enkel att göra.
2 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 rödlök
125 g cocktailtomater
Salt
½ tsk Gröna Bladets Svartpeppar
½ tsk Gröna Bladets Pul biber
2 klyftor vitlök
3 tsk olivolja
2,5 dl bulgur
3 msk Gröna Bladets Allkrydda
380 g kokta kikärtor
1 lime
½ kruka Basilika
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva zucchini, aubergine, paprika och rödlök tunt. Blanda med cocktailtomater, pressad vitlök, olivolja, salt, svartpeppar och pul biber.
3. Tillaga alla grönsaker i ugn i ungefär 40 minuter eller tills grönsakerna blivit mjuka och fått fin färg. Ta ut grönsakerna och låt svalna.
4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning men byt ut saltet i anvisningarna mot 3 msk allkrydda.
5. Blanda den färdiga bulguren med kikärtor och ugnsrostade grönsaker. Pressa över lime.
6. Grovhacka basilika och blanda ner i salladen. Servera direkt.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.