Servera pastan på tallrikar och häll över scampisås. Garnera med färsk dill och parmesan innan servering.
400 g linguini eller annan pastasort
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk vetemjöl
20 scampi
½ dl parmesan
50 g gorgonzola
1 krm Gröna Bladets Svartpeppar, malen
2,5 tsk Gröna Bladets Fiskkrydda
5 dl matgrädde
1 msk hummerfond
Ett knippe dill
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Under tiden finhacka lök och vitlök. Smula gorgonzolan. Riv parmesanen och finhacka dillen.
3. Hetta upp 2 msk olivolja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och gorgonzolan i kastrullen.
4. Tillsätt scampin och krydda med svartpeppar och fiskkrydda.
5. Häll matgrädden, hummerfonden, dillen och parmesanosten i kastrullen och rör ihop. När såsen börjar puttra sänk värmen. För en tjockare sås, blanda 1 msk matolja med 1 msk vetemjöl i en skål, tillsätt sedan blandningen i kastrullen och rör ihop.
6. När såsen är tjock och krämig ta bort kastrullen från spisen.
Servera pastan på tallrikar och häll över scampisås. Garnera med färsk dill och parmesan innan servering.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.