250 g broccoli
250 g butternutpumpa
200 g färdigkokta kidneybönor
3 msk matolja
5 cm färsk ingefära
4 klyftor vitlök
4 gula lökar
½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste
4 dl kokosmjölk
salt
1. Ansa och skär broccolin i små buketter.
2. Skär butternutpumpan i 1,5 cm tärningar.
3. Finhacka vitlöken och ingefäran och fräs i matolja i en stekpanna.
4. Finhacka löken, lägg i stekpannan och fräs tills löken har fått en gyllenbrun färg.
5. Blanda in hälften av Tikka Masala kryddpasten i stekpannan med de övriga ingredienserna, salta efter smak och låt blandningen sjuda i 10 min på låg värme med locket på.
6. Häll över kidneybönorna och pumpatärningarna i såsen och rör ihop till en gryta.
7. Låt grytan sjuda i 15 min på medelvärme med locket på.
8. Tillsätt broccolin som ett sista steg och låt sjuda i några minuter till.
Servera grytan med basmatiris, färsk koriander och lime.
Tips! För starkare smak tillsätt hackad färsk röd chili i grytan.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.