Recept

Tikka Masala grönsaksgryta

Kategorier:

Ingredienser

250 g broccoli

250 g butternutpumpa

200 g färdigkokta kidneybönor

3 msk matolja

5 cm färsk ingefära

4 klyftor vitlök

4 gula lökar

½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste

4 dl kokosmjölk

salt

Gör så här

1. Ansa och skär broccolin i små buketter.

2. Skär butternutpumpan i 1,5 cm tärningar.

3. Finhacka vitlöken och ingefäran och fräs i matolja i en stekpanna.

4. Finhacka löken, lägg i stekpannan och fräs tills löken har fått en gyllenbrun färg.

5. Blanda in hälften av Tikka Masala kryddpasten i stekpannan med de övriga ingredienserna, salta efter smak och låt blandningen sjuda i 10 min på låg värme med locket på.

6. Häll över kidneybönorna och pumpatärningarna i såsen och rör ihop till en gryta.

7. Låt grytan sjuda i 15 min på medelvärme med locket på.

8. Tillsätt broccolin som ett sista steg och låt sjuda i några minuter till.

Servera grytan med basmatiris, färsk koriander och lime.

Tips! För starkare smak tillsätt hackad färsk röd chili i grytan.

Vårt kryddiga
sortiment växer.

Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.

Läs mer